Waterornamenten.nl - Een waterornament voor in uw tuin

Waterornamenten.nl - Een waterornament voor in uw tuin

Beste prijs garantie

Snelle levering

Gratis verzending vanaf € 25,-

100% Natuursteen

+31 (0)6 - 53 17 64 06

Ma t/m vr 8.00 - 20.00 uur

Advies & aanschaftips

Aanschaftips waterornamenten

Het eerste waar u over na moet denken bij het aanschaffen van een waterornament is de locatie waar de decoratie terecht komt. Is dit in de vijver of op een andere plaats in uw tuin? Dit is belangrijk omdat deze keuze bepalend is voor het aanschaffen van een waterreservoir. Wanneer u een fontein of een ornament in het water plaatst, is dit waterreservoir namelijk niet nodig. Het water kan dan direct uit de vijver worden gepompt. Wilt u een waterornament buiten de vijver plaatsen, dan is er wel een reservoir nodig van waaruit het water omhoog gepompt wordt.

Reservoirs boven of onder de grond?

Als u kiest voor een waterornament met een waterreservoir, doet u er verstandig aan om van te voren te bedenken of u dit reservoir onder de grond of boven de grond wilt plaatsen. Wanneer het reservoir boven de grond moet komen, kunt u hier rekening mee houden bij het aanschaffen. Het waterreservoir moet er dan mooi uitzien en passen bij de uitstraling van de tuin. Dit is minder noodzakelijk bij een ondergronds waterreservoir, maar daarvoor geldt wel weer dat er ruimte in de tuin moet zijn om het waterreservoir te plaatsen, zonder dat daarbij bijvoorbeeld een terras op de schop moet.

Afwerken van het waterreservoir 

Of u het waterreservoir van het waterornament nu boven of onder de grond plaatst, u zult het moeten afwerken. De ornamenten van waterornamenten worden standaard geleverd met een pomp, een waterreservoir en alle andere benodigdheden. Echter, het afwerken dient u nog zelf te doen. De keuze voor zand of kiezels bij het wegwerken van een bovengronds waterreservoir, hangt af van de inrichting van uw tuin en de stijl van het waterornament. Bij een ondergrond waterreservoir heeft u alleen zand nodig om het reservoir vast te zetten. Hiermee blijft het waterornament goed op zijn plaats staan en treedt er geen verschuiving op.

Het belangrijkste onderdeel van een waterornament is het waterreservoir. Waterornamenten.nl geeft u graag tips om het waterreservoir te integreren in uw tuin of vakkundig weg te werken.